Oulu 31.10.-1.11.2015

Veteraanien kulttuurikilpailu Oulussa

TUL:n Oulun piiri isännöi ensi vuoden syksyllä kolmatta kertaa järjestettävää valtakunnallista veteraanien kaksipäiväistä kulttuurikilpailua. Tapahtuman toteuttamisessa ovat mukana TUL:n lisäksi Eläkkeensaajien Keskusliitto, Eläkeläiset, Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Työväen Näyttämöiden liitto.

Ouluun odotetaan 1 000 osallistujaa ensi vuoden viikonlopuksi 31.10. - 1.11.

- Tavoite on varsin realistinen, sillä aiemmissa tapahtumissa Seinäjoella ja Porissa tämä tavoite on saavutettu, sanoo järjestelytoimikunnan ja TUL:n veteraanijaoston puheenjohtaja Anja Auvinen.

Auvinen uskoo Oulun pystyvän tarjoamaan varsin toimivat puitteet tämän kaltaisen, monipuolisen tapahtuman järjestelyille.

Tapahtuma on avoin kaikille järjestelyissä mukana olevien järjestöjen 50 vuotta täyttäneille yksinesiintyjille ja ryhmille. Kilpailun lajeina ovat tanssi, musiikki, lausunta ja ohjelmaryhmät. Tanssi jakaantuu ryhmätanssiin, kansantanssiin, senioritanssiin, vanhoihin salonkitansseihin ja kantri-/rivitanssiin.

Musiikissa ovat mukana yksinlaulajat, lauluryhmät ja -yhtyeet, kuorot ja karaokelaulu sekä soitinsolistit ja -yhtyeet sekä orkesterit. Lausunnassa kilpaillaan sekä yksin että ryhmässä ja ohjelmaryhmiin kuuluvat sketsit, pienoisnäytelmät ja erilaiset ohjelmakokonaisuudet.