Oulu 31.10.-1.11.2015

Veteraanien kulttuurikilpailu Oulussa

TUL:n Oulun piiri isännöi 31.10.-1.11.2015 kolmatta kertaa järjestettävää valtakunnallista veteraanien kaksipäiväistä kulttuurikilpailua. Tapahtuman toteuttamisessa ovat mukana TUL:n lisäksi Eläkkeensaajien Keskusliitto, Eläkeläiset, Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Työväen Näyttämöiden Liitto.

Oulussa kilpailee pyhäinpäivän viikonloppuna 31.10.-1.11.2015 lähes 800 eläkeläistä. Tapahtumapaikkoina toimivat mm. Kastellin monitoimitalo ja Oulun Urheilutalo, joissa järjestetään myös tapahtuman avajaiset lauantaina klo 12.00-12.30. Tapahtuman huipentama loppunäytös, jossa esiintyvät sarjojen voittajat, pidetään sunnuntaina Madetoja-salilla klo 13-15. Suuria lajeja viikonloppuna ovat muun muassa eri tanssilajit, joissa kilpailee yhteensä lähes 250 osallistujaa sekä kuorojen sarja, jossa kilpailee lähes 200 osallistujaa. Myös muut lajit ovat keränneet osallistujia ympäri Suomen ja viikonlopun aikana onkin tarjolla laadukkaita esityksiä kulttuurin ja liikunnan saralla.  


Tapahtuma on avoin kaikille järjestelyissä mukana olevien järjestöjen 50 vuotta täyttäneille yksinesiintyjille ja ryhmille. Kilpailun lajeina ovat tanssi, musiikki, lausunta ja ohjelmaryhmät. Tanssi jakaantuu ryhmätanssiin, kansantanssiin, senioritanssiin, vanhoihin salonkitansseihin ja kantri-/rivitanssiin.

Musiikissa ovat mukana yksinlaulajat, lauluryhmät ja -yhtyeet, kuorot ja karaokelaulu sekä soitinsolistit ja -yhtyeet sekä orkesterit. Lausunnassa kilpaillaan sekä yksin että ryhmässä ja ohjelmaryhmiin kuuluvat sketsit, pienoisnäytelmät ja erilaiset ohjelmakokonaisuudet.